
Soté zapečené so špagetami
Podľa chuti a potreby: Akékoľvek bravčové alebo kuracie mäso, olej, cibuľka, rôzne druhy korenia, cesnak, čerstvé papriky, paradajky. Špagety, syr niva, vajce, mlieko (alebo smotana).
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme mäso nakrájane na tenké pásiky a podlejeme vodou. Dusíme a postupne pridávame korenie, roztlačené strúčiky cesnaku. Na záver ešte nakrájané papriky a paradajky.
Medzitým si uvaríme špagety, ktoré dáme do olejom vytretej zapekacej misy. Na to položíme hotové soté (aj so šťavou) a znovu špagety, ktoré posypeme rozmrvenou nivou. Na záver všetko zalejeme mliekom (smotanou) rozrobeným s vajíčkom a dochutíme korením.
Jedlo je vynikajúce aj na druhý deň po zohriatí a, samozrejme, nemal by k nemu chýbať zeleninový šalát.