1 malý karfiol, 1 pór, 2 špicaté papriky, 1 hrsť strukov cukrového hrášku
2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 vajcia, 1 dávka balzamikového octu, 1/2 pohára červeného vína, 1 polievková lyžica masla, soľ, korenie
Karfiol a cesnak Karfiol rozdelíme na malé ružičky a opláchneme. Pór očistíme, opláchneme a pokrájame na krúžky. V panvici necháme roztopiť 1 polievkovú lyžicu masla, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania do hnedasta opečieme.
Paprika a struky cukrového hrášku Papriku umyjeme, prepolíme, odstránime stopku a jadierka a pokrájame na prúžky. Struky cukrového hrášku očistíme a umyjeme. Prúžky papriky opražíme na 2 polievkových lyžiciach olivového oleja. Ak už dostanú trochu farbu, pridáme struky cukrového hrášku, prichutíme soľou a korením.
Sabayon Vajcia, balzamikový ocot a červené víno rozmiešame v kovovej miske a prichutíme soľou a korením. Nad vodným kúpeľom vyšľaháme metličkami krémový sabayon. Zeleninu dekoratívne uložíme do hlbokých tanierov a polejeme ju sabayonom. Dekoratívny gag: z paprikových strukov odrezať len vrch, struky opražiť vcelku a pri podávaní naplniť časť paprikových strukov sabayonom.
Čokoládový nákyp s višňovou omáčkou a červeným vínom
4 plátky toastového chleba, 1/2 tabličky čokolády, 1 pohár višní, 2 vetvičky mäty 1 vajce, 1 dávka červeného vína, 3 polievkové lyžice cukru, 1 polievková lyžica masla, škrob
Nákyp Z toastového chleba odrežeme okraj a pokrájame rovnako ako čokoládu na kocky veľkosti 1 cm. Všetko zmiešame s vajcom a štipkou soli. Maslom dôkladne vymažeme dve kávové šálky a ich dno zľahka pocukríme (umožní to ľahšie vyklopiť nákyp). Šálky naplníme masou a pečieme v predhriatej rúre. Pred vyklopením okraj šálky uvoľníme nožom a dno lyžicou.
Kaša V nádobe trochu roztopíme 2 polievkové lyžice cukru, to znamená skaramelizujeme na jantárovú farbu. Zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť. Pridáme višne s trochou šťavy. Zahustíme trochou škrobu. Nákyp upravíme s višňami a ozdobíme lístkami mäty.