nechoďme spať hladní

Ako praví Stredoeurópania máme občas problémy s identitou. V letných horúčavách, plní dojmov z dovoleniek v južných krajoch, očarení ich koloritom i kuchyňou, hľadáme a nachádzame v sebe južanské rysy a chute. Len čo však prídu mrazy, stávajú sa z nás ...

Ako praví Stredoeurópania máme občas problémy s identitou. V letných horúčavách, plní dojmov z dovoleniek v južných krajoch, očarení ich koloritom i kuchyňou, hľadáme a nachádzame v sebe južanské rysy a chute. Len čo však prídu mrazy, stávajú sa z nás praví Severania, túžiaci po praskajúcom dreve v kachliach a varenom víne. Ale to je ešte ďaleko.

Zapečené makaróny

Makaróny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Umyté papriky nakrájame na rezance, baklažány na plátky, osolíme ich a necháme chvíľu stáť. Mleté hovädzie mäso osmažíme na olivovom oleji. Baklažány opäť umyjeme a osušíme. Spolu s paprikou a lisovaným cesnakom ich pridáme k mäsu a krátko dusíme. Osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a oreganom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Z mlieka, zápražky, jogurtu, vajec a strúhaného parmezánu urobíme omáčku, ktorú podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme citrónom.

Makaróny a zmes zeleniny s mäsom ukladáme striedavo do vymastenej zapekacej formy. Zalejeme omáčkou, posypeme strúhaným parmezánom a zapekáme pol hodiny v rúre predhriatej na 220 stupňov. Na zapíjanie môžete vyskúšať Cabernet Sauvignon, ročník 1999, VPS, Pezinok, Malokarpatská oblasť, Pezinský vinohradnícky rajón, obsah alkoholu 12 percent. Vo vôni nájdete typické čierne ríbezle a žihľavu. V chuti nájdete okrem trávovín i čokoládu, dym a trochu horkosti.

(dav)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 10 937
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 002
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 258
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 662
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 157
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 945
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 618
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave 1 332
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu