Kuchári z londýnskeho hotela Hemple Hotel pripravili zaručene najdrahší šalát na svete. Jedna porcia stojí 635 libier, čo je približne 40 000 našich korún. Šalát nazvaný The Florette Sea & Earth Salad obsahuje okrem listov mladého šalátu zmiešaného s drahým olivovým olejom, červenej papriky a paradajok aj vzácne ingrediencie, napríklad zlatý kaviár, langusty, cornwallského kraba, nastrúhané slimáky, hubu hľuzovku či 30-ročný balzamikový ocot. Naservírujú vám ho prikrytý zlatou fóliou. Na snímke je so svojím výtvorom, ktorého príprava trvá šesť hodín, slávny anglický šéfkuchár Raymond Blanc. Lacnejšiu verziu vzácneho šalátu – za 35 až 40 libier – ponúkali minulý týždeň v luxusnej reštaurácii Le Manoir Aux Quat‘ Saisons v anglickom Oxforde.