450 g čerstvej kapusty, 2 klinčeky, 2 tobolky kardamonu, 1 kus celej škorice, 4 polievkové lyžice rastlinného oleja, 4 zemiaky nakrájané na kocky, 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru, pol čajovej lyžičky cayennského korenia, 1 čajová lyžička kurkumy, 4 stredne veľké paradajky nakrájané na 8 častí, 1 a pol čajovej lyžičky soli, 1 a pol čajovej lyžičky cukru, 150 ml vody.
Kapustu umyjeme, nakrájame a osušíme. Klinček, kardamon a škoricovú kôru rozomelieme a odložíme. Na miernom ohni rozohrejeme v hrnci 3 lyžice oleja. Pridáme nakrájané zemiaky a za stáleho miešania smažíme, až dostanú svetlohnedú farbu. Vyberieme a odložíme nabok. V rovnakom hrnci opražíme na zvyšku oleja zázvor. Pridáme cayennské korenie a kurkumu a niekoľko minút smažíme. Potom vsypeme nakrájanú kapustu a za stáleho miešania smažíme 3-4 minúty. Pridáme paradajky, osmažené zemiaky, soľ, cukor a vodu. Hrniec prikryjeme a všetko varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Pred podávaním posypeme vopred pomletým korením.
Indické sušienky – Matthi
300 g celozrnnej pšeničnej alebo bielej múky, 2 lyžice indickej rasce alebo sezamových semienok, 1 a pol čajovej lyžičky soli, pol čajovej lyžičky kypriaceho prášku, 2 polievkové lyžice masla, alebo oleja na smaženie, 175 ml vody.
Zmiešame múku, indickú rascu, soľ, kypriaci prášok a pridáme maslo (olej) a vodu, aby sa vytvorilo tuhé cesto. Aspoň 5 minút ho miešame, aby bolo hladké a pružné. Potom necháme chvíľu odstáť.
Panvicu naplníme do dvoch tretín olejom alebo maslom a zohrejeme na strednom plameni. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a potom rozkrájame na štvorce (so stranou asi 5 cm). Postupne ich vkladáme do oleja tak, aby boli o 4-5 minút osmažené z oboch strán. Po vychladnutí ich jeme samostatne ako zákusok, s polievkami alebo ako jeden z chodov.