Bratislava 24. septembra (TASR) - Priamou ukážkou štyroch jedál pripravených pred zrakmi hostí presne podľa Receptov z rodinného archívu krstil v utorok večer spisovateľ Peter Pišťanek svoju najnovšiu rovnomennú knihu, ktorou sa aj on zaradil medzi autorov populárnych publikácií o varení.
Samotný autor sa však pri kuchtení zhostil "iba" úlohy odborného dozoru a na praktické narábanie s hrncami a vareškou si povolal vhodných krstných otcov - členov Tajného gastronomického spolku alias moderátora Dada Nagya a režiséra Petra Krištúfka. Zohraná dvojica predviedla doslova "dramatické varenie za zvukov romantického klavíra" a ruku k dielu pridal aj vydavateľ Koloman Kertész Bagala, ktorý celý demonštračný varný proces odštartoval úderom dvoch pokrievok. Pozvaní hostia si tak mohli na vlastnej koži vyskúšať prvé štyri originálne pochúťky (ako napr. vyprážané vajcia, alebo vyprážanú čokoládovú extázu) z netradičnej zbierky Pišťanekovho deda - starého bratislavského čašníka.
aj bar