he tri roky a zozbieral do nej 270 receptov na kapustnice a polievky z nej. Pochádzajú predovšetkým z regiónov Slovenska, ale aj z Maďarska, Čiech, Moravy, Poľska, Ruska a Nemecka. Kuchárka ponúka recepty známych hercov, spisovateľov, novinárov a výtvarníkov ako aj niekoľko spôsobov na kvasenie kapusty. Súčasťou publikácie je tiež desatoro o kapustnici, ktorá je podľa Kamenistého pre Slovákov národným jedlom a vecou prestíže. Nechýbajú ani citáty o kapuste či krátka esej o nej a jej mieste v živote Slovákov.
Jeden z receptov pochádza od spisovateľky Oľgy Feldekovej, ktorá sa podelila o vianočnú kapustnicu z jej rodiska - hornej Oravy. Základ tvorí šťava z kyslej kapusty, do ktorej sa okrem tradičných ingrediencií ako je cesnak, cibuľa, sušené slivky a bobkový list pridáva aj cvikla a malá údená rybička. Jedlo sa zapraží riedkou zápražkou a podľa Feldekovej najlepšie chutí s uvarenými a potlačenými zemiakmi, do ktorých sa pridá maslo a bryndza.