Recepty Renáty Bartlomei

Tofu na víne


Renáta je obľúbená hostiteľka. Pre priateľov vždy rada uvarí.


1 cibuľa, 1 pór, 1 konzerva kukurice, 1/2 dcl bieleho vína, 7 lyžičiek karí korenia, 3 balíčky bieleho tofu, 2 lyžičky vegety, 2 dcl kuracieho vývaru, tri lyžičky kukuričného škrobu, olej.

Na panvici opražíme cibuľu, na krúžky opražený pór, pridáme tofu, podlejeme vínom a vývarom, pridáme korenie a vegetu, kukuricu. Podusíme tak, aby tofu vpilo šťavu, a zvyšok zahustíme škrobom. Podávame s ryžou uvarenou na karí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mexická panvica

SkryťVypnúť reklamu

1 konzerva kukurice, 1 konzerva fazule, 5 lyžičiek karí korenia, 2 chilli papričky, 2 cibule, 6 až 10 strúčikov cesnaku, 200 g oravskej slaniny, 1 pikantná papriková klobása, 1 1ečo, 3/4 šálky ryže, 2 lyžice vegety, olej

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme nakrájanú oravskú slaninu a klobásu, krátko opražíme, pridáme lečo, karí korenie, vegetu, chilli, cesnak, ryžu. Podľa potreby pridáme vodu. Dusíme pod pokrievkou, kým ryža nie je hotová.

Na záver pridáme šošovicu a fazuľu, prehrejeme so zmesou a podávame s hriankami.

Paťove bravčové tajomstvo

3/4 kg bravčového mäsa (krkovička alebo karé), soľ, mleté čierne korenie, 1 väčšia cibuľa, olej, 2–3 uvarené vajíčka, 300 g preddusených húb, 8 plátkov eidamu, 1 sladká smotana.

Osolené a okorenené plátky mäsa narýchlo opečieme z oboch strán na oleji a odložíme na bok. Na oleji z mäsa orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme preddusené huby a ešte podusíme. Uvarené vajíčka nakrájame na plátky. Mäso rozložíme na pekáč, poukladáme naň plátky vajíčok, huby, prikryjeme plátkami syra a zalejeme smotanou tak, aby mäso bolo celé ponorené. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia približne 20 minút. Ako prílohu podávame ryžu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 6 711
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 095
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 264
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 667
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 028
  6. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 2 008
  7. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 812
  8. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 539
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu