
Renáta je obľúbená hostiteľka. Pre priateľov vždy rada uvarí.
1 cibuľa, 1 pór, 1 konzerva kukurice, 1/2 dcl bieleho vína, 7 lyžičiek karí korenia, 3 balíčky bieleho tofu, 2 lyžičky vegety, 2 dcl kuracieho vývaru, tri lyžičky kukuričného škrobu, olej.
Na panvici opražíme cibuľu, na krúžky opražený pór, pridáme tofu, podlejeme vínom a vývarom, pridáme korenie a vegetu, kukuricu. Podusíme tak, aby tofu vpilo šťavu, a zvyšok zahustíme škrobom. Podávame s ryžou uvarenou na karí.
Mexická panvica
1 konzerva kukurice, 1 konzerva fazule, 5 lyžičiek karí korenia, 2 chilli papričky, 2 cibule, 6 až 10 strúčikov cesnaku, 200 g oravskej slaniny, 1 pikantná papriková klobása, 1 1ečo, 3/4 šálky ryže, 2 lyžice vegety, olej
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme nakrájanú oravskú slaninu a klobásu, krátko opražíme, pridáme lečo, karí korenie, vegetu, chilli, cesnak, ryžu. Podľa potreby pridáme vodu. Dusíme pod pokrievkou, kým ryža nie je hotová.
Na záver pridáme šošovicu a fazuľu, prehrejeme so zmesou a podávame s hriankami.
Paťove bravčové tajomstvo
3/4 kg bravčového mäsa (krkovička alebo karé), soľ, mleté čierne korenie, 1 väčšia cibuľa, olej, 2–3 uvarené vajíčka, 300 g preddusených húb, 8 plátkov eidamu, 1 sladká smotana.
Osolené a okorenené plátky mäsa narýchlo opečieme z oboch strán na oleji a odložíme na bok. Na oleji z mäsa orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme preddusené huby a ešte podusíme. Uvarené vajíčka nakrájame na plátky. Mäso rozložíme na pekáč, poukladáme naň plátky vajíčok, huby, prikryjeme plátkami syra a zalejeme smotanou tak, aby mäso bolo celé ponorené. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia približne 20 minút. Ako prílohu podávame ryžu.