Budeme potrebovať:
syr Niva 1,5 trojuholníka
balenie lístkového cesta
2 struky cesnaku
strúhaný eidam
kyslá pochúťková smotana
Postup:
Nivu nakrájame na kocky a zmiešame v nádobe spolu s dvomi rozdrvenými strukmi cesnaku. Cesto rozdelíme na 2 alebo 3 kusy, rozvaľkáme. Na prichystaný kus cesta nasypeme adekvátnu časť pripravenej nivy, tú polejeme 4-5 kávovými lyžičkami pochúťkovej smotany, pridáme medzi prsty strúhaného eidamu a zatočíme do štrúdle. Postup opakujeme. Napichané a vajíčkom potreté štrúdle vložíme na papier na plech do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme cca 20 minút.
Môže sa stať, že nám časť obsahu náplne vytečie von z cesta, nebuďme z toho smutní, vytečený obsah odkrojíme od celku a pochutíme si na ňom samostatne J. Koláč je dobrý aj za tepla, ale za studena je chutnejší. Podávame ho samostatne alebo ako prílohu ku krevetovému šalátu alebo k suchému vínu.
Dobrú chuť.
Autor: Norbert Janíček