Recepty Zuzany Dančiakovej

Kuracie stehná na bielom víne s bazalkou

Kuracie stehná na bielom víne s bazalkou

2 cibule, 4 vykostené horné kuracie stehná, oravská slanina, soľ, biele mleté korenie, 1 - 2 smotany na šľahanie, sušená bazalka, biele víno

Nasolené mäso opečieme prudko do chrumkava na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme dve hrste najemno posekanej cibule. Nadrobno nakrájame slaninu, chvíľku opekáme, pridáme 2 polievkové lyžice bieleho vína a necháme zovrieť. Zalejeme smotanou, pridáme bazalku, biele korenie a osolíme podľa chuti. Opäť chvíľku varíme. Mäso polejeme omáčkou a podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Francúzske zemiaky a la Zuzana

1 kg zemiakov, 3 - 4 kyslé smotany, 3-4 pikantné klobásy, cesnak, cibuľa, horčica, nivový syr, 4 vajíčka, soľ, vegeta

Zemiaky v šupke (alebo ošúpané vcelku) uvaríme v slanej vode. Nivu nastrúhame, zalejeme smotanou a za stáleho miešania na sporáku rozpustíme, kým nevznikne omáčka. Klobásu vytlačíme z čreva, pridáme horčicu, vegetu, cesnak podľa chuti. Vajíčka uvaríme natvrdo a postrúhame do zmesi. Cibuľu nakrájame na kolieska a potom na pekáč vrstvíme podobne ako klasické francúzske zemiaky. Zalejeme smotanou a pečieme v rozohriatej rúre 20 až 30 minút.

Pečienkový koláč tety Nogellovej

4 vajíčka, 500 g bravčovej pečene, 1 šľahačka, 2 dcl kačacej masti, 1 polievková lyžica vegety

Pečienku pomelieme, pridáme vajíčka, vegetu, masť a šľahačku, dobre premiešame. Nalejeme do tortovej formy a dáme do zohriatej rúry. Pečieme približne 20 až 30 minút pri 150 stupňoch Celzia.

SkryťVypnúť reklamu


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 11 067
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 5 997
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 257
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 662
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 163
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 950
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 620
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave 1 331
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu