V kuchyni s televíznou moderátorkou Kvetou Horváthovou

Kveta Horváthová varí rada a nevyhýba sa ani príprave komplikovaných jedál. V kuchyni sa motala od detstva, keď sa pokúšala pripravovať jednoduché pokrmy. "Čím ťažšie jedlo, tým väčšia výzva pre mňa. Aj keď nie každý pokus skončil na tanieri,

Kveta Horváthová sa narodila v roku 1976 v Bánovciach nad Bebravou. Vyštudovala strednú pedagogickú školu. Po jej skončení pracovala v Slovenskom rozhlase a neskôr v Slovenskej televízii. Medzitým absolvovala dvojročnú muzikálovú školu Pop štúdio. Od roku 1997 pracuje v televízii Markíza. Moderovala relácie Teleráno, Slávici na ulici, Reklamátor či Veľký mliečny sen, dnes moderuje Korzo a Ostrov pokladov. Je vydatá. Vo voľnom čase športuje a zdokonaľuje sa v angličtine.  FOTO SME - PAVOL FUNTÁL

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kveta Horváthová varí rada a nevyhýba sa ani príprave komplikovaných jedál. V kuchyni sa motala od detstva, keď sa pokúšala pripravovať jednoduché pokrmy. "Čím ťažšie jedlo, tým väčšia výzva pre mňa. Aj keď nie každý pokus skončil na tanieri," hovorí moderátorka.

Učila sa na vlastných chybách. "Nechcela som, aby mi radila mama. Všetko som skúšala sama a mala som radosť, keď sa mi niečo vydarilo. Dnes som už opatrnejšia, pretože varím aj pre manžela a nechcem nič pokaziť. Nechám si poradiť od mamy a kolegýň, aby bolo jedlo čo najchutnejšie."

Najčastejšie varí klasické jedlá - prívarky, omáčky, makové rezance, zemiaky či pečenú kačku. Na jar a v lete však na jej jedálnom lístku prevláda zelenina a ovocie.

Za vysvedčenie mäso

SkryťVypnúť reklamu

Od detstva jej chutili viac slané ako sladké jedlá. Vždy mala rada najmä mäso. Keď bola na základnej škole, jej spolužiaci chodili po vysvedčení za odmenu do cukrárne, ona išla s mamou do mäsiarstva a vybrala si dobré mäso alebo párky.

"Sladké nejedávam často. Ani nie som veľká odborníčka na pečenie. Ľahšie recepty síce upečiem, ale zložitejšie zákusky nechávam na odborníkov a radšej si ich dám v cukrárni. Najčastejšie sú to veterníky, zmrzlina a gaštanové pyré so šľahačkou."

Rada skúša nové recepty

Rada skúša nové recepty a rôzne kombinácie surovín. "Mojou najodvážnejšou kombináciou bolo spojenie slaného a sladkého - mäsa a ovocia - na jednom tanieri. Spočiatku som z toho mala strach, ale postupne som zistila, že mäso s banánom či ananásom chutí veľmi dobre."

SkryťVypnúť reklamu

S váhou problémy nemá

Kveta obľubuje pestrú stravu. "Neviem si predstaviť, že by som niektoré jedlá alebo suroviny vôbec nejedávala. Mám rada nielen ovocie, zeleninu, syry a mäso, ale pochutnám si aj na klobáse, slanine či fast foode."

Hoci sa jedlu nevyhýba, s váhou problémy nikdy nemala. Postavu si udržiava najmä športom a prechádzkami. "Nikdy som netrpela nadváhou. Asi je to aj dedičné. Ani mama, ani otec s tým problémy nemali. Samozrejme, že cez sviatky vždy trochu priberiem a moja váha kolíše, ale stále si držím svoj štandard."

Na smäd voda

Smäd jej najlepšie uhasí čistá voda. Má rada aj mliečne nápoje, koktaily, ovocné šťavy a kakao. Z ovocia jej najviac chutia grepy.

Kávovú chuť a arómu si vie vychutnať len v kruhu priateľov. "Keď pijem kávu sama doma, nechutí mi a ani mi nepomáha prekonať únavu. Ak som však niekde v kaviarni s kamarátkami alebo kolegyňami, je to niečo iné."

SkryťVypnúť reklamu

Nestačí jej polpenzia

Kveta Horváthová rada cestuje a pri každej návšteve zahraničia ochutnáva tradičnú domácu kuchyňu.

"Pred pár rokmi som bola v Los Angeles a tam som si dopriala skutočne celú ponuku jedál, japonskú, ruskú či indickú kuchyňu. Veľmi mi chutia aj ryby, langusty, chobotnice, krevety. Na posledných dovolenkách mi už polpenzia nestačila."

Recept Kvety Horvátovej

Koláč lenivej gazdinky

3 celé vajíčka, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balenie kypriaceho prášku, 1 hrnček mletého maku

Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridáme olej, mlieko, múku, kypriaci prášok a mak. Hmotu premiešame a vlejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme 30 minút pri 200 až 250 stupňoch. Po upečení ešte za horúca natrieme džemom.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  2. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  3. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  4. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  8. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  2. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL
  3. V Polkanovej zasadili dobrovoľníci les budúcnosti
  4. Drevo v lese nie je dôkaz viny:Inšpekcia dala LESOM SR za pravdu
  5. Recept proti inflácii: investície do podnikových dlhopisov
  6. Skupina UCED expanduje v Česku aj v strednej Európe
  7. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná?
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 10 946
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 5 236
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 125
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 516
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 643
  6. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 2 525
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 2 368
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 282
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu