Zdá sa, že svetoznáma herečka Marlene Dietrichová by sa bola uživila aj ako kuchárka. Svedčí o tom nielen to, že sa v kruhu blízkych nezriedka objavovala v zástere a s vareškou v ruke, ale aj najnovšia kniha s jej receptami. A aké sú to recepty? Určite nie sú vhodné pre tých, čo chcú byť štíhli. Napríklad na jednu porciu praženice a la Marlene treba tri vajcia, soľ, korenie, smotanu a takmer 500 gramov masla! Aj ďalšie recepty, ktoré herečka zozbierala, sú určené skôr tých, čo obľubjú ťažkú kuchyňu – plnená kapusta, pečená kačica a podobne.
Publikácia neprezrádza, ako si milovníčka týchto receptúr mohla zachovať takú obdivovanú postavu. Zdá sa však, že Marlene Dietrichová „vodu kázala a víno pila,“ teda, že odporúčané jedlá veľmi nekonzumovala.
Marlene Dietrichová si totiž obvykle na raňajky zapálila „cigaretku“ a dala si niekoľko „kávičiek“, píše autor knihy George A. Weth s odvolaním sa na herečkinu dcéru Mariu Rivu. Iba po definitívnom ukončení kariéry a počas života v ústraní v Paríži jej niekdajší šéfkuchár tamojšieho Nemeckého domu Markus Auer vraj nosil v skorých ranných hodinách čierny chlieb, šunku, syr, džem, a k tomu tortu a šampanské. Tomu obvykle predchádzali slová herečky: „Miláčik, chcem niečo fajnové!“