„V našej rodine bol dlho s reštauráciami problém, lebo kým boli dcéry malé, nič im tam nechutilo. Veľmi sme teda do reštaurácií nechodili. Akurát v nedeľu, keď sme si urobili rodinný výlet, a nebolo iného východiska než jesť mimo domu. Vždy sa to však skončilo tak, že my s manželom sme všetko po nich dojedali a potom sa ponáhľali domov, lebo deti boli hladné. Až teraz, keď sú už veľké, chute sa im otvorili, takže občas ideme na pizzu, na čínu a rôzne exotické kuchyne.“
Reštaurácií si však herečka užije dosť na zájazdoch s divadlom Astorka. A to je pomerne často. Veľa cestujú najmä do Prahy, kde jej v reštauráciách často robí spoločnosť kolega Ady Hajdu.
„On je veľký gurmán a vždy vyberie nejaký zaujímavý podnik. Minule ma zaviedol do reštaurácie La Provence v centre Prahy. Varia tam originálnu francúzsku kuchyňu. Na prvý pohľad je to tam zvláštne. Všetko vyzerá staro a škaredo. Akoby otlčené, zašlé časom. Pri stoloch žiadne pohodlné stoličky, len obyčajné drevené lavice, a na opretie kopec vankúšov. Keď sa človek dobre naje, môže si rovno ľahnúť. Samozrejme, ten „ošumelý“ interiér je zámer. To je už tá vyššia kategória, keď tí najbohatší chcú zažiť najchudobnejšie prostredie. Ako exotiku. Ale varia tam fantasticky, rôzne ryby, francúzske špeciality, k nim tousty, no a výborné vína. Ešteže som to neplatila.“
Anna Šišková však radšej uvarí nejakú špecialitu sama. A jej manžel, režisér Juraj Nvota, to rád zje. Herečka však priznáva, že radšej varí, keď majú hostí. „Aby ma mal kto pochváliť. Rodina, tá je už zvyknutá, tá dostatočne nechváli.“ (bd)