V kuchyni s televíznou dramaturgičkou Gabrielou Drobovou

Televízna dramaturgička Gabriela Drobová je už dva roky vydatá, ale ani manželstvo nezmenilo jej postoj k vareniu natoľko ako príprava relácie Chuťovky s Petrom Novotným a profesionálnym kuchárom Vojtechom Artzom. Naučila sa tu rôzne finty a zozbierala .

Gabriela Drobová (30) je vyštudovaná sociologička. Pracovala ako redaktorka Telerána, neskôr ako moderátorka televíznych relácií Vitajte doma! a Rodiny v aréne, teraz je dramaturgičkou v Centre umeleckej tvorby televízie Markíza. Spolupracovala na príprave relácií Chuťovky, Trič trač, Zahoď starosti či Smotánka, teraz pripravuje relácie Na streche a Uragán.

Televízna dramaturgička Gabriela Drobová je už dva roky vydatá, ale ani manželstvo nezmenilo jej postoj k vareniu natoľko ako príprava relácie Chuťovky s Petrom Novotným a profesionálnym kuchárom Vojtechom Artzom. Naučila sa tu rôzne finty a zozbierala si recepty, ktoré má na niekoľkých disketách. Mnohé z nich si doma odskúšala.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najviac zo všetkých jej chutil recept Zdeny Studenkovej na kura s medom. "Zo začiatku som bola skeptická, pretože túto kombináciu som si nedokázala predstaviť. Keď som to však ochutnala, zmenila som názor. Takto pripravené kurča sa rozplýva na jazyku, a preto nechýba ani na našom rodinnom jedálnom lístku."

Varí bez presných receptov

Gabika piekla už ako deväťročná, takže dodnes jej nerobí problém hocičo uvariť či napiecť - a nepotrebuje k tomu ani presné recepty. Najradšej pripravuje jedlá s pomocou fantázie. Jej manžel sa občas aj čuduje, že Gabika zo zvyškov, ktoré nájde v chladničke, pripraví chutnú večeru. Jej jediným neobľúbeným jedlom je polievka s vajcom.

Gabikina mama aj stará mama sú výborné kuchárky, ktoré varia rady a s láskou. Keďže starenka je Záhoráčka zo Sekúl, na sviatky majú vždy napečené trdelníky, tvarohové koláče, tzv. drobné, či rožteky s makom a orechami. "Starenka vypeká a všetci z rodiny si k nej chodia po obrovské škatule napečených lahôdok. Ona je šťastná, lebo vie, že nám všetkým jej koláče ,chucá'".

SkryťVypnúť reklamu

V kuchyni najmä cez víkendy

Gabika aj jej manžel sú pracovne dosť vyťažení, preto sa v ich domácnosti varí väčšinou len cez víkendy. Tešia sa, keď k nim prídu hostia, ktorých usadia vo veľkej kuchyni za stolom, kde sa naje osem ľudí. Ak príde viac priateľov na párty, Gabriela pripraví soté alebo iné jedlo, ktoré sa dá jesť len vidličkou, aby hostia nemali problémy.

Jej manželovi chutia najviac cestoviny pripravené tradičným spôsobom. V troche mlieka sa roztopia tavené syry, pridá sa do nich cesnak a syrovou zmesou sa cestoviny polejú.

Ak majú Drobovci chuť na racionálnu výživu, nie je problém. Kúsok od nich je obchodík s ovocím a zeleninou, kde dostať aj čerstvý špenát, bazalku, citrónovú trávu, čerstvé maliny či biozemiaky.

FOTO - DESANA DUDÁŠOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Recepty Gabriely Drobovej

Avokádová nátierka

1 avokádo, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl kyslej pochúťkovej smotany, dužina z paradajky, soľ, korenie

Všetky suroviny spolu v mažiariku pomiešame, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podávame s mexickými lupienkami.

Čučoriedkové torty

2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky práškového cukru, 1 hrnček kryštálového cukru, 3/4 hrnčeka oleja, 1 balíček prášku do pečiva, 4 žĺtky, 4 bielky, 2 balíčky prášku na želatínu, zavárané alebo čerstvé čučoriedky

Všetky suroviny okrem bielkov spolu vymiešame, z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme ho do zmesi. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečené cesto priečne prerežeme na dve polovice a jednu časť vložíme do druhej tortovej formy. Cesto v oboch formách pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme naň čučoriedky. Pripravíme si želatínu, do ktorej môžeme dať šťavu z čučoriedkového kompótu. Želatínou zalejeme obe torty a necháme vychladiť.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie soté s arašidovou príchuťou

Kuracie prsia, arašidové maslo, slepačí bujón, čili papričky, šampiňóny, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, koreniny

Príloha: 400 g čerstvého špenátu, 2 strúčiky cesnaku, riccotta syr, soľ

Posolené kuracie prsia opečieme do zlatista na teflónovej panvici. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu podusíme. Postupne pridávame pretlačený cesnak a čili papričky podľa chuti. V pol litri vody povaríme slepačí bujón a pridáme do panvice. Do zmesi zamiešame dve veľké lyžice arašidového masla a nakrájané šampiňóny.

Príloha: Na olivovom oleji porestujeme pretlačený cesnak. Pridáme čerstvý špenát a riccotta syr, niekoľko minút dusíme. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 344
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 912
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 690
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 169
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 751
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 218
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 696
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 607
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu