Recepty Andreja Bičana

Filé s kôprovou omáčkou

150 g rybieho filé, 20 g smotany na varenie, 40 g syra eidam, vegeta, kôpor, olej, maizena, citrón, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, zmes korenia na ryby, cibuľa

Rybie filé osušíme, osolíme, okoreníme zmesou korenia a opražíme na rozohriatom oleji. Potom uložíme na plech, zakryjeme alobalom a necháme piecť približne štvrť hodinu.

Zatiaľ pripravíme omáčku: Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme, zalejeme smotanou, zahustíme majzenou. Keď začne omáčka vrieť, pridáme vegetu, petržlenovú vňať, kôpor a nastrúhaný syr.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Horúce filé polejeme omáčkou. Podávame s citrónom a varenými zemiakmi.

Vinohradnícka roštenka s karlovarskou knedľou

Vinohradnícka roštenka

150 g hovädzej roštenky, 20 g oleja, 30 g čerstvých šampiňónov, 40 g čerstvej zeleniny (paradajky, papriky), 2 dl červeného vína, 20 g hladkej múky, červená mletá paprika sladká, soľ, mleté čierne korenie, vývar, cibuľa , petržlenová vňať, sójová omáčka

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme trochou múky a na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán. Rezne poukladáme na plech, podlejeme vývarom a necháme piecť asi dvadsať minút.

Zatiaľ pripravíme omáčku: Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme do zlatista, pridáme červenú papriku a vývar. Po chvíli pridáme nakrájané šampiňóny, čerstvú zeleninu a červené víno. Povaríme a na záver zahustíme zápražkou. Dochutíme soľou a sójovou omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu

Karlovarská knedľa

5 ks bieleho pečiva, 1 dl mlieka, 1 vajce, 50 g polohrubej múky, 30 g oravskej slaniny, 20 g červenej kápiovej papriky, muškátový oriešok, soľ, petržlenová vňať

Pečivo nakrájame na menšie kocky, zalejeme mliekom, pridáme žĺtok, trochu oleja, soľ, kápiu a slaninu, ktorú sme predtým mierne opražili. Ďalej pridáme muškátový orech, múku, petržlenovú vňať a vymiešame cesto, do ktorého jemne vmiešame vyšľahané bielka. Z cesta vyformujeme bochníky, ktoré dáme variť do vriacej vody.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 492
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 165
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 698
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 751
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 004
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 453
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 768
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 520
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu