„Som 30-percentný vegetarián, z troch jedál si počas dňa dám jedno vegetariánske. To mi zabraňuje prejedať sa mäsa a poobede, keď sa venujem zvyčajne tvorbe, nebyť unavený. Veľkú možnosť vyberať si vegetariánske reštaurácie v Bratislave zatiaľ nemáme, čomu nasvedčuje aj každodenný dlhý rad pred jedálňou Divesta, ktorý niektorých ľudí odradí. Pre mňa je ale toto čakanie v rade aj príležitosťou stretnúť sa s ľuďmi v centre mesta. Jedáleň je pre mňa zaujímavá aj bohatým výberom jedál a príjemným podávaním slušných porcií za primeranú cenu.“
Keď má výtvarník hostí, zvyčajne ich zavedie do reštaurácie U Hemi na Sasinkovej ulici.
„Varia tam domáce jedlá, ako napríklad huspeninu, rôzne prívarky, kapustnicu, ktoré sa zvyčajne v reštauráciách nepodávajú. Zaujímavé je aj prostredie reštaurácie – jedálenská časť je vyzdobená originálmi výtvarníkov.“
D. Bidelnica mal možnosť navštíviť aj reštaurácie v rôznych kútoch sveta.
„Národné kuchyne ma vždy lákali. Obľubujem vietnamskú, thajskú aj taliansku kuchyňu. Pizzu Quatro Staggioni si dám všade, kde sa len dá, a potom ich porovnávam. V Bratislave si na nej pochutím najviac v pizzerii La Tratoria.“ (zd)