Obľúbená reštaurácia Daniela Bidelnicu, akademického maliara

„Pre mňa ako pre výtvarníka je okrem chute dôležitý aj estetický vzhľad jedla. Keď je harmónia na tanieri, bude aj v ústach,“ hovorí Daniel Bidelnica, ktorý si v Bratislave obľúbil vegetariánsku jedáleň Divesta na Laurinskej ulici.

„Som 30-percentný vegetarián, z troch jedál si počas dňa dám jedno vegetariánske. To mi zabraňuje prejedať sa mäsa a poobede, keď sa venujem zvyčajne tvorbe, nebyť unavený. Veľkú možnosť vyberať si vegetariánske reštaurácie v Bratislave zatiaľ nemáme, čomu nasvedčuje aj každodenný dlhý rad pred jedálňou Divesta, ktorý niektorých ľudí odradí. Pre mňa je ale toto čakanie v rade aj príležitosťou stretnúť sa s ľuďmi v centre mesta. Jedáleň je pre mňa zaujímavá aj bohatým výberom jedál a príjemným podávaním slušných porcií za primeranú cenu.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Keď má výtvarník hostí, zvyčajne ich zavedie do reštaurácie U Hemi na Sasinkovej ulici.

„Varia tam domáce jedlá, ako napríklad huspeninu, rôzne prívarky, kapustnicu, ktoré sa zvyčajne v reštauráciách nepodávajú. Zaujímavé je aj prostredie reštaurácie – jedálenská časť je vyzdobená originálmi výtvarníkov.“

D. Bidelnica mal možnosť navštíviť aj reštaurácie v rôznych kútoch sveta.

„Národné kuchyne ma vždy lákali. Obľubujem vietnamskú, thajskú aj taliansku kuchyňu. Pizzu Quatro Staggioni si dám všade, kde sa len dá, a potom ich porovnávam. V Bratislave si na nej pochutím najviac v pizzerii La Tratoria.“ (zd)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 317
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 831
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 685
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 218
  5. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 716
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 373
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 743
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 557
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu