ky na údržbu a rozvoj „mestských“ vinohradov. Zato bratislavskí poslanci sa len nečinne prizerajú, ako z okolia mesta miznú vinohrady, ktoré stáročia vytvárali jeho kulisu, a nahrádzajú ich často nevkusné vilky.
Ravioly so špenátom
Z múky, vajíčok, oleja a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odpočinúť. Na čerstvý špenát je už neskoro, ale dobrú službu nám urobí aj mrazený. Nadrobno nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na olivovom oleji, pridáme rozmrazený špenát a podusíme. Potom pridáme tvaroh, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom.
Cesto vypracujeme na dva tenké pláty. Na jeden nakladieme kopčeky plnky. Cesto okolo nich potrieme rozšľahaným bielkom. Celé to prikryjeme druhým plátom a v miestach, kde budeme ravioly odkrajovať, cesto pritlačíme. Ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a chvíľu povaríme. Z paradajkovej šťavy pripravíme omáčku, ktorou ravioly pred podávaním polejeme.
Na zapíjanie môžete vyskúšať Rizling rýnsky, ročník 1999, Movino Veľký Krtíš, Stredoslovenská vinohradnícka oblasť. Svieže príjemné kyselinky, ktoré dominujú jeho chuti, zvýraznia váš gurmánsky zážitok. (dav)