Recepty Daniela Bidelnicu

Plnené baklažány

8 menších baklažánov, 100 g zeleru, 1 menšia mrkva, 1 stredne veľká cibuľa, 100 g mletého bravčového mäsa, strúčik cesnaku, 2 dl vývaru (alebo vody, v ktorej sme rozdrobili kocku masoxu), 100 g masla, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, soľ, olej.

Baklažány ošúpeme, rozpolíme a vnútro vydlabene lyžičkou. Potom ich opražíme, každú polovicu osobitne. Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme dužinu, ktorú sme z baklažánov vydlabali, postrúhanú mrkvu, zeler a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme mäso s rozotretým cesnakom, osolíme, premiešame a naplníme polovičky baklažánu. Takto upravené baklažány poukladáme do pekáča, podlejeme vývarom, navrch poukladáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou. Servírujeme s ryžou a šalátom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Huspenina podľa Heleny

1 kg bravčových nožičiek, 1 bravčové koleno, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 8 zrniek čierneho korenia, 1 mrkva, 1 petržlen, soľ.

Nožičky a koleno umyjeme a dáme variť do hrnca s 2,5 litra vody. Pridáme soľ, cesnak, čierne korenie, cibuľu, očistenú mrkvu a petržlen. Varíme na miernom ohni približne štyri hodiny, až sa nám začne oddeľovať mäso od kostí. Mäso oberieme, pridáme kúsky z nožičiek a uložíme do misiek. Zalejeme precedeným vývarom a necháme vychladnúť. Stuhnutú huspeninu vyklopíme na misu, posypeme posekanou cibuľkou, čiernym korením, polejeme octom a podávame s chlebom.

Fazuľová polievka

350 g suchej fazule, 2 cibule, 1 lyžica mletej červenej papriky, 30 g údenej klobásy, soľ, osem zrniek čierneho korenia, 350 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, pór).

SkryťVypnúť reklamu

Fazuľu pred varením namočíme. Zmäknutú začneme variť. Keď je napoly uvarená, pridáme očistenú nakrájanú klobásu a zeleninu, soľ, cibuľu a korenie. Nakoniec zahustíme bešamelom a povaríme ďalších desať minút.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  2. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  3. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  4. Probiotiká nie sú len na trávenie
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  8. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 173
  2. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 5 229
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 130
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 671
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 3 441
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 948
  7. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 749
  8. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 479
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu