Pijeme stopercentné džúsy, jeme light jogurty, kupujeme len celozrnné pečivo. Alebo si to aspoň myslíme. Možno ani netušíme, ako nás klamú a čo do seba vlastne ládujeme. Američan skonzumuje ročne 4 až 5 kíl potravinových prídavných látok – takzvaných éčok. Angličan asi tri kilogramy. Slovák sa po roku 1989 k nim blíži. Zdá sa, že dnes je takmer nemožné kúpiť si potravinu, ktorá by nebola prifarbená, prichutená, zahustená, odľahčená… Existuje ich vyše 2500 druhov. Môžu nám éčka uškodiť? Ako sa v nich orientovať? Kde aditíva vôbec nenájdeme? Čo si všímať, keď kupujeme kečup či džúsy? Je šunka naozaj diétna, ako škodí žuvačka bez cukru? A ktoré éčka sú dokonca zdraviu prospešné?
Dozviete sa v stredu v prílohe Doma zdravo.