Danielov syn má najradšej mlieko a kyslé uhorky, ale chutí mu aj biely chlieb.
Prekvapená morka
Morčacie prsia, hladká a polohrubá múka, čierne korenie, parmezán, zemiaky, cibuľka, olej, soľ, vajíčko, petržlenová vňať a mlieko.
Morčacie prsia vyklepeme, posolíme a do stredu vložíme parmezán. Zložíme na polovicu a kraje preklepeme tak, aby sa syr pri opekaní neroztekal (aj keď sa tomu nedá vyhnúť). Obalíme v hladkej múke a potom v cestíčku, ktoré si pripravíme z vajíčka, mlieka a polohrubej múky. Dáme na rozpálený olej a opekáme na miernom ohni tak, aby sa syr rozpustil a prsia prepiekli.
Podávame so zemiakmi, ktoré pripravíme podľa tohto postupu: Očistené zemiaky pokrájame na pásiky, opečieme s cibuľou na rozpálenom oleji a ochutíme petržlenovou vňaťou. Potom podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút.
Fazuľový gebuzinec
Suchá fazuľa, štipľavá paprika, zemiaky, hladká múka, cibuľa, chilli (tabasco), paradajkový pretlak, šampiňóny, kuracie prsia, soľ a olej.
Na rozpálenom oleji upražíme hranolčeky alebo americké zemiaky. Odstavíme. Osobitne opečieme vopred namočenú fazuľu aj kuracie prsia. Papriku a šampiňóny nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme do horúceho oleja na panvici. K opraženej cibuli pridáme hladkú múku a olej. Dusíme asi 10 minút. Neskôr pridáme paradajkový pretlak, chilli, soľ. Ak zmes nie je dostatočne pikantná, pridáme čierne korenie a ešte soľ. Nakoniec pridáme do zmesi hranolčeky a dobre premiešame. Jedlo sa podáva s letným šalátom.