obľúbená reštaurácia Ľubice Krénovej riaditeľky Slovenského inštitútu v Prahe

Riaditeľka Slovenského inštitútu v Prahe Ľubica Krénová má vraj k reštauráciám dosť paradoxný vzťah: „Najradšej by som v nich prežila celý život, ale napriek tomu sa im, ak môžem, vyhýbam. Ale aby som celkom neklamala, strávila som v nich mladosť, vtedy .

Riaditeľka Slovenského inštitútu v Prahe Ľubica Krénová má vraj k reštauráciám dosť paradoxný vzťah: „Najradšej by som v nich prežila celý život, ale napriek tomu sa im, ak môžem, vyhýbam. Ale aby som celkom neklamala, strávila som v nich mladosť, vtedy ich bolo, na moje šťastie, podstatne menej než dnes. Aj tak som prejedla všetko, čo sa dalo. Kedysi som si dokonca datovala vlastný život podľa toho, čo dobrého som kde jedla a dokázala som si pamätať presné dátumy. Vlastne ani nepoznám pokojnejší stav svojej duše ako pri dobrom jedle.“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Problém je však v tom, že riaditeľka je náročný labužník a že keď príde do reštaurácie, nevie si vybrať: „Pretože by som chcela všetko, čo majú moji spolusediaci, a dokonca aj to, na čo dovidím na ostatných stoloch. Jedlo je pre mňa čímsi, čo dokážem aj závidieť! Návšteva reštaurácie je preto pre mňa v konečnom dôsledku veľkým utrpením. Môj žalúdok je navyše bezodný, avšak peňaženka, bohužiaľ, nie. Môj manžel dokonca hovorí, že na večeru ma môže pozvať každý, kto na to má, na všetky ostatné povinnosti si už vystačí sám.“

Najlepšie jedlo v živote jedla Ľubica Krénová práve s manželom v jednej reštaurácii vo Francúzsku: „Bol to losos na tatársky spôsob. Odvtedy som ho síce jedla už mnohokrát, ale ani raz to nebolo to, čo vtedy. Ak sa dnes niekedy vyberieme s rodinou do centra Prahy, tak zväčša skončíme v pizzerii La Donna pri Mariánskom námestí. Talianska kuchyňa má totiž tú výhodu, že si na nej pochutia najmä deti.“ (bd)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 355
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 938
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 691
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 156
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 896
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 101
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 681
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 620
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu