* Podľa britských zdravotníkov pri spoločenských podujatiach, akými sú napríklad opekanie mäsa na grile či vianočné večierky, kuchári zvyčajne nedodržiavajú tak striktne hygienické predpisy.
* Problémom je aj to, že nemajú dosť miesta na uskladnenie jedla v chladničke.
Britskí odborníci sa rozhodli bližšie preskúmať prípady otravy jedlom, ku ktorým došlo v Anglicku a Walese v rokoch 1992 až 1999. Zistili, že 88 percent ľudí ochorelo po konzumácii jedla na nejakom veľkom večierku.
* „Ľudia majú pri takýchto podujatiach naponáhlo a častejšie zabúdajú na základné hygienické pravidlá,“ uviedol člen výskumného tím Iain Gillespie. Podľa neho množstvo jedla, ktoré sa podáva naa takýchto večierkoch, nie je možné správne uskladniť. A pretože sa opäť blížia vianočné sviatky, radí všetkým kuchárom, aby sa poriadne sústredili na to, či je moriak dobre prepečený. (tasr)