SPIŠSKÁ STARÁ VES (SME - maxy) - Začiatkom decembra vyhodnotili v Poprade regionálnu gastronomickú súťaž o Zlatý jedálny lístok 1997. Už druhý rok ju organizovala Agentúra pre rozvoj cestovného ruchu v regióne Tatier. Prihlásilo sa do nej 10 hotelových a gastronomických zariadení zo Spiša, Liptova a Oravy, ktoré sa o "zlato" usilovali nielen pestrosťou gastronomickej ponuky, ale aj grafickým riešením jedálneho lístka. Prekvapením súťaže bolo, že popri hoteloch Satel a Panda v Hornom Smokovci a reštauráciách Asia a Slovenská reštaurácia v Poprade porota usúdila, že medzi zlaté jedálne lístky zaradí aj ponuku málo známeho hotela Cyprián v Spišskej Starej Vsi. V jeho kuchyni prevládajú goralské špeciality. "Máme viacero variácií na haluškovú nôtu - pirohy, džatky (opečené veľké halušky zo zemiakovej kaše zahustenej múkou), ale ponúkame aj pečené prasiatka a jahňatá pripravené na otvorenom ohni a menu v slovenskom, nemeckom a anglickom jazyku," hovorí riaditeľ oceneného hotela Cyprián Jozef Simonik. Hotel je otvorený len štvrtý rok, a podľa J. Simonika sa až teraz začína rentovať.
Autor: SME - maxy