Nasýtené tuky sú najmä v živočíšnych produktoch, prerastenom hovädzom, bravčovom či jahňacom mäse, plnotučnom mlieku, syroch a masle.
2. Nenasýtené mastné kyseliny sa nachádzajú vo veľkom množstve v olivovom oleji, avokáde, nezvyšujú hladinu cholesterolu, veľa odborníkov sa domnieva, že ju dokonca môžu znižovať. Viacnásobné nenasýtené mastné kyseliny môžu pomáhať znižovať hladinu cholestrolu, nachádzajú sa v slnečnicovom, sójovom, ľanovom, repkovom oleji, orechoch, obilovinách a margarínoch, ktoré majú označenie " s vysokým obsahom nenasýtených mastných kyselín." Platí, že potreba týchto mastných kyslín je tým väčšia, čím je vyššia celková spotreba tukov. Minimálnu dennú dávku by mala uhradiť jedna polievková lyžica, napríklad slnečnicového oleja do zeleninového šalátu.