BRATISLAVA – Unilever Slovensko zatvorí závod na výrobu zmrzliny v Dolnom Moštenci v okrese Považská Bystrica. Hlavným dôvodom by mal byť pokles odbytu mrazených krémov produkovaných v tejto prevádzke a nerentabilnosť výroby.
Závod, ktorý začal s produkciou v júni 2000, vyrobil vlani 7,5 milióna litrov mrazených krémov, z čoho sa zhruba 40 percent predalo na slovenskom trhu a zvyšok smeroval do Čiech. Zámerom spoločnosti pri otváraní podniku bola pritom cieľová ročná produkcia na úrovni 10 miliónov litrov. Koncern Unilever prevzal a rozšíril výrobu po predchádzajúcom investorovi, pričom do dobudovania závodu a technológií vložil asi 250 až 270 miliónov korún. Unilever rokoval s piatimi záujemcami o prevzatí podniku a pokračovaní vo výrobe, ale podľa firmy ani jedna z ponúk nebola životaschopná. (tasr)