Anketa

Cudzincov, ktorí už dlhší čas žijú a pracujú na Slovensku, sme sa spýtali, aký majú vzťah k bryndzi.

Cudzincov, ktorí už dlhší čas žijú a pracujú na Slovensku, sme sa spýtali, aký majú vzťah k bryndzi.

Masahiko, Japonec

"Keď som v roku 2002 prišiel prvý raz na Slovensko, moja manželka, jej rodičia aj všetci kamaráti Slováci ma pozývali na bryndzové halušky. V ten september som sa halušiek najedol na pár rokov dopredu. Predtým som o bryndzi ani len nepočul. Najprv mi smrdela, ale už som si zvykol a mám ju rád. Spočiatku sa mi zdala jej chuť príliš intenzívna, teraz sa mi zdá lahodná. Jediné, čo nemám rád na bryndzových haluškách, je slanina. Vždy si ich v reštaurácii pýtam bez nej."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Regina, Rakúšanka

"Na Slovensku som zhruba rok a bryndzu mám rada, aj halušky. Ale nie večer, pretože sú ťažké. V Rakúsku máme podobný ovčí syr, ktorý však vo Viedni nie je až taký populárny, typický je pre západné Rakúsko."

John, Angličan

"Bryndzu nemám rád. Jedol som ju vlastne len raz v bryndzovom koláči a bolo jej tam príliš veľa."

Adi, Nemka

"Bryndzu jem pomerne často, veľmi mi chutí. Naučila som sa ju jesť v Rumunsku a myslela som si, že pochádza odtiaľ."

Michelle, Angličanka

"Pre mňa bol prekvapením už ovčí syr, v Anglicku ho totiž vôbec nemáme. Takže pre nás je to niečo nového. Chutí mi, rovnako ako bryndza, ktorá sa mi však samostatne zdá trochu suchá. Ale neviem, či som jedla tú správnu. Bežne ju nekupujem, jem ju iba v reštauráciách na bryndzových haluškách."

SkryťVypnúť reklamu

Mariela, Bulharka

"Bryndzu mám rada. V Bulharsku máme podobný syr."

Thiery, stredná Afrika, hudobník

"Som tu už hádam pätnásť rokov. Bryndzu jedávam, mám ju rád. Doma som ju vôbec nepoznal a dnes ju ponúkam kamarátom, ktorí za mnou prídu na Slovensko."

Castor Sanchez, Kolumbia, prekladateľ

"Mám bryndzu veľmi rád, najmä v bryndzových haluškách. Prvýkrát mi ich navarili spolužiačky z vysokej, aj teraz ich jedávam najmä u kamarátov.

(bd, vil)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  2. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  3. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  4. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  8. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  2. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL
  3. V Polkanovej zasadili dobrovoľníci les budúcnosti
  4. Drevo v lese nie je dôkaz viny:Inšpekcia dala LESOM SR za pravdu
  5. Recept proti inflácii: investície do podnikových dlhopisov
  6. Skupina UCED expanduje v Česku aj v strednej Európe
  7. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná?
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 10 730
  2. Neuveríte, že ste v Poľsku. V tomto meste viac cítiť Škandináviu 5 217
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 048
  4. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 4 551
  5. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 461
  6. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 889
  7. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým 2 652
  8. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 2 315
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu