Skúste hrozno, tieto šťavnaté bobuľky, ktoré sú na trhu počas celej zimy, zmierňujú únavu aj depresívne nálady. Majú toľko dobrých vlastností, že je jednoducho nemožné, aby ste si nejaké to kilo nekúpili.
Hrozno dokáže nielen odstrániť
z tela jedy, ale aj uchovať vašu mladosť. Navyše zmierni aj neúnavnú chuť na sladké.
Vyberajte si všetky farby
Ak váhate, ktoré si vybrať, červené, zelené, malé či veľké bobuľky, vedzte, že všetky sorty hrozna patria k najzdravším druhom ovocia. Treba však kupovať strapce čerstvé a neprezreté, v strednej veľkosti, s pev-nou šupkou a so šťavnatou a mäsitou dužinou.
Hrozno obsahuje veľmi dôležitú kyselinu listovú, ktorá chráni naše srdce a cievy. Má veľa draslíka, ktorý pomáha organizmu nielen pri odstraňovaní odpadových látok, riadení srdcového rytmu, ale pomáha nám aj jasne myslieť.
Vlákniny, ktoré sú v šupkách hro-zna, podporujú činnosť našich často lenivých čriev. Vitamíny C, E a vitamíny skupiny B regenerujú vrchnú časť pokožky, zmierňujú stavy pri žlčových a obličkových kameňoch.
Šťava lieči veľa neduhov
Šťava sa používa pri liečení chorôb, ktoré vznikajú hromadením toxínov v tele. Pôsobí močopudne a žlčopudne, mierne preháňa. Keďže má hrozno močopudný účinok, pomáha z tela vyplavovať škodlivé látky. Znižuje kyslosť žalúdočných štiav. n
Jana Šimková