Akú vodu si želáte?

Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa, aby hostia dostali k jedlu také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku, ktorý začal svoju prevádzku na ...

Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa, aby hostia dostali k jedlu také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku, ktorý začal svoju prevádzku na Manhattane až po septembrových útokoch na budovy Svetového obchodného centra, však prišiel s novinkou – so „špecialistom“ na vodu.

„Ku kačacím prsíčkam by som poradil nešumivú vodu, takú, ktorá by neprebila chuť mäsa, ale, naopak, ju dopĺňala,“ prihovára sa zákazníkom švédsky čašník Philip Retman. K múčniku zase odporúča šumivú vodu, ktorá spláchne ťažšiu chuť čokoládovej torty a osvieži ústa.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

„Predaj vody v našich hoteloch vzrástol na päť percent, takže sa stal väčším článkom trhu. Rozhodli sme sa preto, že zistíme, čím sa jednotlivé druhy vody líšia. Zorganizovali sme ochutnávky, poradili sa so šéfkuchárom a zaviedli sme pojem čašník na vodu. Rozhodli sme sa, že práve tým sa náš hotel bude líšiť od tých druhých,“ hovorí Nikhail Advany, ktorý má na starosti marketing.

Z nápojového lístka si možno vybrať z množstva vôd, medzi nimi napríklad aj nórsku minerálku vo fľaši so špeciálnym tvarom, ktorej autorom je módny návrhár Calvin Klein.

„Pane, voda, ktorú ste si vybrali, je veľmi zaujímavá. Pochádza z Nórska. Má neutrálnu, veľmi čistú chuť. Je v nej málo minerálov, takže bude vhodne dopĺňať vaše jedlo, a nebude potláčať jeho chuť,“ vysvetľuje čašník.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 336
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 894
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 689
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 183
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 628
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 386
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 717
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 595
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu