Potrebujeme:
30 dkg listov medvedieho cesnaku, sladkú smotanu,
1 liter vývaru, 1 cibuľu.
Postup:
Listy medvedieho cesnaku pokrájame nadrobno a krátko podusíme na rovnako nadrobno pokrájanej cibuľke. Zalejeme litrom slepačieho alebo hovädzieho vývaru, osolíme, dochutíme bielym korením a povaríme. Zahustíme sladkou smotanou, v ktorej môže byť rozmiešaná hladká múka.
Kuracie prsia na medveďom cesnaku
Potrebujeme:
listy medvedieho cesnaku, kuracie prsia, sójovú omáčku, chilli, karotku, čínske rezance.
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na rezančeky a necháme marinovať v sójovej omáčke s chilli. Vložíme aj s marinádou do woku, pridáme karotku, pokrájaný medvedí cesnak, ešte dochutíme a necháme podusiť. Podávame s čínskymi rezancami.