Potrebujeme:
macesovú múku, vajíčko, husaciu alebo kačaciu masť, vodu.
Postup:
Vymiešame vajíčko s vodou a olejom a pomaly pridávame macesovú múku tak, aby sa vytvorila polotuhá hmota. Po pätnástich až dvadsiatich minútach formujeme mokrou rukou malé guličky, ktoré zavárame do vriacej mäsovej polievky. Prikryté povaríme ešte niekoľko minút.
Tvarohový zákusok so želatínou
Potrebujeme:
2 dcl vody, 2 polievkové lyžice želatíny, 2 dcl vriaceho mlieka, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor,
1 osminku masla, 2 balíčky tvarohu, práškový cukor podľa chuti.
Postup:
Rozmixujeme mlieko so želatínou a po troch minútach pridávame do mixéra ostatné ingrediencie. Zmes vylejeme do peknej formy, poukladáme naň odkvapkané kompótové ovocie - pekne vyzerajú čučoriedky a vo forme necháme stáť v chladničke aspoň 12 hodín.
Marinované kuracie alebo morčacie rezne
Potrebujeme:
morčacie alebo kuracie mäso, marinádu - (zmiešame med, olej, červenú papriku, potlačený cesnak, sójovú omáčku, a podľa potreby dochutíme vegetou bez glutamátu).
Postup:
Jemne, cez mikrotén naklepané rezne - odporúčam preto, aby zostali šťavnaté - ponoríme do marinády aspoň na dve hodiny a uložíme v chladničke. Potom na rozpálenom oleji prudko opečieme. Servírujeme s novými zemiakmi posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a pokvapkáme troškou čerstvého masla.