P u n č : 250 ml vody, 200 g práškového cukru, 100 g masla, 2 lyžice malinového lekváru, 100 orechov, 100 g kandizovaného ovocia, 100 g hrozienok, 150 ml rumu
P o l e v a : 3 žĺtky, 120 g práškového cukru, 1/2 lyžičky vanilkového cukru
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Dobre vymiešame, potom striedavo pridávame sneh ušľahaný z bielkov a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo vystlaný papierom na pečenie a upečieme doružova. Vychladnutý plát pokrájame na malé kocky, rozložíme na plech a necháme obschnúť. Medzitým si pripravíme punč. Do vody dáme cukor a povaríme ho 5 minút. Sirup odstavíme a primiešame doň maslo. Necháme vychladnúť, ale maslo nesmie úplne stuhnúť. Potom pridáme malinový lekvár alebo trochu malinového sirupu, zomleté orechy, nadrobno posekanú kandizované ovocie, hrozienka a rum. Osušené piškótové kocky dáme do misy a zalejeme punčom. Premiešame, zaťažíme a necháme stáť do druhého dňa. Potom z masy formujeme guľky, ktoré prelejeme polevou. Polevu si pripravíme tak, že cukor preosejeme cez husté sitko, pridáme žĺtky a vanilkový cukor a dobre premiešame.