P l n k a : 250 g masla, 200 g práškového cukru, 100 g olúpaných zomletých mandlí, 3 lyžice rumu
P o l e v a : 150 g čokolády, 150 g masla alebo stuženého tuku
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme mandle a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu so strúhankou ho primiešame k cestu. Formu v tvare podkovy vymastíme a vysypeme múkou a cesto do nej vlejeme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú a vychladnutú podkovu prekrojíme, naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme zvyškom plnky pomocou vrecúška s ozdobnou rúrkou. Môžeme pridať aj lúpané mandle alebo marcipánové ozdoby. Plnku si pripravíme vymiešaním masla s cukrom, do ktorého pridáme mandle a rum. Hladkú polevu získame tak, že do zmäknutej čokolády pridáme maslo alebo tuk a vymiešame na správnu hustotu.