Recepty našich čitateľov

Novoročná sviečková

Potrebujeme: 500 g sviečkovej vcelku, 10 plátkov slaniny, 250 ml mäsového vývaru, 1/8 l červeného vína, 1 lyžicu francúzskej horčice, olej , mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mäso osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na panvici. Studené mäso obtočíme plátkami slaniny a obviažeme kuchynskou niťou. Mäso trošku opečieme na oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút. Výpek rozriedime vínom, pridáme horčicu. Odkryjeme a pečieme asi 10 minút kým mäso nezíska žltú farbu. Podávame so zemiakovými kroketami a s duseným pórom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Lórant Kulík

Nepečené medové cigary

Potrebujeme: 150 g medu, 150 g mletých orechy, 150 g horkej čokolády, 300 g práškového cukru, 80 g omrviniek z perníka, 1 bielok, staniol, trochu maku.

Postup: Rozpustený med, mleté orechy, pomletý perník, nastrúhanú čokoládu a práškový cukor spolu zmiešame na hustú masu. Potom tvarujeme valčeky vo veľkosti a tvare cigary. Širší koniec namočíme do bielka, obalíme v nemletom maku a makový koniec oddelíme od ostatnej časti tenkým prúžkom staniolu.

Danka Kubová, Skalica

Krabie tyčinky v cestíčku

Potrebujeme: Krabie tyčinky, soľ, korenie, vajíčka, hladká múka, trochu vína, citrónovej šťavy, jemne nastrúhaný syr, limetky, olej.

Postup: Krabie tyčinky narežeme na menšie kúsky, vypracujeme cestíčko z daných surovín (soľ, korenie, vajíčka, hladká múka, trochu vína a citrónovej šťavy a postrúhaného syra). Kúsky tyčiniek napichujeme na špáradlo. Obalíme v cestíčku a pečieme na prudkom oleji. Podávame s hranolčekmi, opečenou limetkou a tatárskou omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu

Mária Andraščíková, Humenné

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 319
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 844
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 685
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 203
  5. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 677
  6. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 398
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 736
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 568
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu