7 vajec, 2 poháre kryštálového cukru, 6 lyžíc teplej vody, 2 poháre polohrubej múky, 2 poháre nepomletého maku, pol bal. prášku do pečiva. Plnka: 400 ml mlieka, 1 pohár kryštálového cukru,
1 žĺtok, 1 zlatý klas. Posýpka: 100 g posekaných alebo pomletých orechov, vanilínový cukor
* Postup:
Cukor, 6 žĺtkov, teplú vodu vymiešame do penista, postupne pridáme múku s práškom do pečiva, mak a sneh zo 7 bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Vychladnuté pozdĺžne prekrojíme. Plnka: V mlieku rozmiešame žĺtok, cukor, zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej dáme zmäknuté a dobre premiešame. Krém natrieme na polovicu cesta, prikryjeme druhou a naň natrieme zvyšok plnky. Postrúhané orechy posypeme po povrchu koláča. Marta Lešová, Košice