Pokus pripraviť novinku na jedálnom lístku – špecialitu zo škorpióna – sa takmer nevyplatil majiteľke jednej holandskej reštaurácie. Michaele Kejersová, ktorá novú pochúťku vyskúšala najprv na sebe, je teraz rada, že experiment prežila, a je rozhodnutá, že hosťom ju podávať nebude.
Majiteľka reštaurácie s mexickými špecialitami pri príprave škorpióna najprv neutralizovala jeho jed a potom ho pripravila s ostrou omáčkou. Ochutnávku s ňou absolvovali aj jej dvaja kolegovia.
„Chuť bola taká, ako som predpokladala – podobná ako u homára a veľmi ostrá,“ hovorí Kejersová.
Tri hodiny po konzumácii však začalo byť všetkým trom degustátorom zle od žalúdka, srdce im prudko búšilo, mali zimnicu a halucinácie. Okamžite ich previezli do nemocnice, kde sa podrobili liečbe. Našťastie úspešnej.
„Bola to veľmi zvláštna kulinárska skúsenosť. Som rada, že som to prežila. Ale viem, že to nie je jedlo, ktoré by sme mohli ponúkať zákazníkom,“ povedala Kejersová po návrate z nemocnice.