PARÍŽ 31. októbra (SITA/APA) - Rakúšania sú druhí najväčší konzumenti čokolády v Európe so spotrebou 9,58 kg na osobu ročne. Nasledujú tesne po Švajčiaroch, ktorí spotrebujú 10,55 kg. Tretí sú Nóri s 8,6 kg. Tieto údaje pochádzajú zo štúdie vypracovanej p
SITA
Tlačová agentúra
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
re potreby výstavy s názvom Salon du chocolat v Paríži. Výstava sa koná od štvrtka do nedele v parížskom Carrousel du Louvre už ôsmy krát a je venovaná 500. výročiu objavenia kakaa Krištofom Kolumbom. Na ďalších miestach je Nemecko (8,15 kg), Veľká Británia (7,78 kg), Belgicko (5,30 kg) a Francúzsko (4,86 kg). Európsky čokoládový trh dosahuje obrat 21,6 mld. eur. Tieto údaje pochádzajú od Komory producentov čokolády a odzrkadľujú situáciu v roku 2001. Výskum francúzskeho inštitútu verejnej mienky Doctissimo uvádza, že 44 percent Francúzov konzumuje aspoň raz do dňa čokoládu, viackrát týždenne si zamaškrtí 81 percent. Najobľúbenejšia je tabuľka čokolády (73 %), po ktorej nasledujú pralinky (13