čo nového vo svete zmrzliny?

Vanilková, jahodová, čokoládová alebo pistáciová zmrzlina – to sú asi najobľúbenejšie druhy tejto mrazenej sladkej pochúťky. Britskí zákazníci si však už čoskoro budú môcť vyberať z oveľa odvážnejších chutí zmrzliny. Môžete si ju však urobiť aj vy.

Skúste rozmixovať spolu rajčiny, pražené burské oriešky a čokoládovú tyčinku Bounty, zmes zamrazte a môžete si pochutnať na skutočnej kulinárskej špecialite. Tvrdia to účastníci seminára o zmrzline, ktorý sa nedávno konal v Londýne. Dvesto šéfkuchárov a výrobcov tam preberalo nové trendy vo výrobe zmrzliny.

Šéfkuchár Heston Blumenthal pripravil dokonca zmrzlinový obed s troma chodmi: ako predkrm sa podávala horčicová mrazená pochúťka, labužníckym hlavným chodom bola krabia zmrzlina a zákuskom – v tejto konkurencii trochu fádna – vanilková zmrzlina.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Nedá sa povedať, že by šéfkuchár Blumenthal zožal veľké ovácie, pre niektorých ochutnávačov bol záchranou neďaleký odpadkový kôš. Potravinársky expert Tony Blake však netradičné mrazené krémy bráni, sladké zmrzliny sa vraj začali vyrábať až po druhej svetovej vojne. Viktoriánske Anglicko druhej polovice 19. storočia si údajne pochutnávalo na rybej, špargľovej alebo parmezánovej zmrzline.

Bellu Conductovú oslovila na seminári horčicová pochúťka a odchádzala s jasným odhodlaním, že ju občas doma pripraví. Podľa nej sa chuťovo pomaly rozvíja najprv v ústach a potom v nose, takže človeka dokonale „prečistí“. (tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  5. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  6. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  7. Probiotiká nie sú len na trávenie
  8. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 401
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 006
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 695
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 303
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 089
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 1 681
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 659
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 633
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu