,,Otec mamu rád poučoval, čo ona, pochopiteľne, neznášala. Takže, obvykle sa to končilo jeho sklamaným povzdychom, prečo sa len nechce dať poučiť. A musím tiež dodať, že tvrdil niečo, s čím vôbec nesúhlasím – že keď varí žena, je to próza, ale keď muž, ide o poéziu.“
A na čo boli jej rodičia špecialisti?
,,Otec ako vášnivý rybár na najrozličnejšie úpravy rýb. Ale legendárna bola aj jeho držková polievka bez papriky. Mama zas varila skôr diétne polievky, a keďže nemala veľmi rada mäso, tak rôzne múčne jedlá a koláče. Inak, mala jednu zlú vlastnosť. Keď k nám prišli hostia a ona ako vždy, pripravila vynikajúce jedlo, nikdy nezabudla dodať, že dnes je síce celkom dobré, ale keby ste tu boli minule… Takže, to nie! To ma poučilo a keby sa mi aj niečo nepodarilo, vždy všetko predložím s potrebnou drzosťou a šarmom. Napríklad poviem, áno, toto ste naozaj ešte nikdy nejedli, lebo ide o špeciálny francúzsky recept: kurča na čierno.“