nechoďme spať hladní

To je paradox. V zime, keď máme dosť času venovať sa vareniu, zďaleka nemáme k dispozícií toľko kvalitných a čerstvých surovín ako v lete. Ale vtedy nás zase od postávania pri sporáku často odrádzajú horúčavy či znížená chuť do jedla, túžime len po niečom

ľahkom, čo sa dá pripraviť skoro za „studena“.

Špargľa s paradajkovým pestom

Paradajky zalejeme horúcou vodou, ošúpeme ich a rozštvrtíme. Vnútrajšok prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili jadierka. Potom dužinu spolu s cesnakom, jednou červenou paprikou alebo feferónkou a píniovými alebo vlašskými orechmi nakrájame najemno. Pridáme nahrubo nasekanú bazalku a nastrúhaný parmezán a rozmixujeme. Pridáme paradajkovú šťavu, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vo veľkom množstve osolenej vody uvaríme špagety, ktoré môžeme pred vložením do hrnca prelomiť napoly. Uvarené, nie rozvarené špagety necháme odkvapkať a nalejeme na ne omáčku, do ktorej sme na ozdobu pridali dve malé nakrájané paradajky. Navrch posypeme parmezánom a obložíme malými lístkami bazalky.

SkryťVypnúť reklamu

Na zapíjanie môžete vyskúšať Rulandské modré, ročník 1997, Pezinský vinohradnícky rajón, Limbašské vinohradnícke družstvo, obsah alkoholu 11 percent. Má svetlejšiu farbu, vôňu čiernych bobuľovín a v chuti nájdete čerešne i višne.

(dav)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  2. Probiotiká nie sú len na trávenie
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  2. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  3. Probiotiká nie sú len na trávenie
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Spoločnosť sa dištancuje od falošnej investície
  7. Potrebujete vypnúť, ale letná dovolenka je ešte v nedohľadne?
  8. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  1. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 7 467
  2. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 076
  3. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 5 264
  4. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 666
  5. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 2 057
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest 1 849
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 1 580
  8. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 1 559
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu