(v prepočte na kilogram čerstvej hmotnosti), najmä draslík 3700 mg, fosfor 500 mg, horčík 480 mg, vápnik - 460 mg, sodík - 100 mg, železo - 6 mg, jód - 0,01 mg. Z vitamínov je bohatý na vitamín C - 490 mg, A, B1, B2 - 0,5 mg, B6 - 1,3 mg, niacín 18 mg, biotín 15 mg, a to nielen v buľvách, ale aj v listoch. V niektorých krajinách spracovávajú listy na obľúbenú kalerábovú kapustu. Mladé listy v čerstvom stave obsahujú 500 až 600 mg vitamínu C na kilogram (teda viac ako buľvy), karotén, vápnik (tento prvok buľvy neobsahujú), železo a rôzne stopové prvky. Môžeme povedať, že všetko, čo obsahujú buľvy, sa vo väčšom množstve nachádza v listoch. Väčšinou ide o látky s protirakovinovým účinkom. (lov)