
Zeleninový perkelt
Pre tri osoby: 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1 stredne veľký karfiol (alebo 2 malé baklažány, alebo 1 stredne veľká brokolica), podľa chuti mletá paprika, malá lyžička horčice, kelímok nízkotučnej smotany (alebo jogurtu), trochu solamylu (alebo jeden zemiak) a polievková lyžica sójovej omáčky.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme očistený a nakrájaný karfiol (baklažány, brokolicu) a pomaly dusíme. Postupne pridávame papriku, horčicu, smotanu (jogurt), na zahustenie solamyl (strúhaný zemiak) a sójovú omáčku. Perkelt sa varí asi 10 minút a najlepší je s ryžou.
Morčacie prsia v omelete
Podľa potreby: morčacie prsia, brokolica (zeler alebo iná zelenina), 1 vajce. Trochu čierneho korenia, soli.
Zvolenú zeleninu rozmixujeme so všetkými prísadami a morčacie prsia v tejto zmesi obaľujeme rovnako ako parížsky rezeň. Vypražíme.
Cézar šalát
Podľa potreby: čínska kapusta, opečené kúsky na kocky nakrájaných kuracích pŕs, opečená slaninka, jeden nastrúhaný parmezán, jogurtový dresing (alebo obyčajný biely jogurt zmiešaný s parmezánom).
Kapustu nakrájame na drobno, zmiešame s kúskami kuracích pŕs a slaninkou. Na záver pridáme parmezán a dresing. Keď máme jogurt, najskôr parmezán zmiešame s ním a až potom ho pridáme do šalátu.
Dobrú chuť.